Jadłospis 29/08 - 02/09/2016

W dniach 29/08 - 02/09/2016 r. serwujemy Naszym Małym Odkrywcom następujące menu:

 

Posiłek

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

 

 

 

 

Śniadanie

 

 

 

 

 

 

Chleb biały, graham, masło, tace pełne zdrowia, a na nich pięknie ułożone,

zielona sałata, czerwony od słońca

pomidor, i świeży ogórek, a wśród nich różowa szyneczka   /30/ 

herbata owocowa /200/

kakao /150/

1,7,10

Chleb biały, graham, masło, twaróg, szczypior, pomidor /30/,

dżem z truskawek 

mięta z rumiankiem /200/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1,7

Chleb biały, graham, masło, 

kiełbaski na ciepło /70/, keczup, 

Herbata owocowa/200/

Kawa zbożowa /150/

winogrona

 

 

 

 

 

 

1,7,10

Chleb biały, graham, masło,

Ser, jajo, sałata pomidor ,  cebulka zielona /40/

Miód pszczeli

Herbata ziołowa /200/, 

Zupa mleczna z ryżem /150/

 

 

 

 

1,3,7

weki, masło , pasta z ryby, jajo, cebulka zielona, ogórek kiszony /30/ 

herbata ziołowa/250/ 

kawa zbożowa/150/

 

 

 

 

 

 

 

1,3,4,7

 

 

 

 

 

 

Obiad

 

 

 

 

 

 

 

 

Żurek okraszony

ziemniakami /250/

Naleśniki z twarogiem, jabłkiem,  /250/,

Soczysta surówka z

marchewki, jabłka 

Kompot owocowy /200/

 

 

 

 

1,3,7,9

Rosół z makaronem /250/

Kotlety z  kurczaka /70/, ziemniaki

/150/

Mizeria z ogórków, jogurtu,  koperek

/60/

kompot owocowy /200/

 

 

 

 

1,3,7,9

Barszcz  z ziemniakami /250/

Risotto z mięsem drobiowym, wędliną, warzywami /250/ 

Marchewka do chrupania

Kompot owocowy /250/

 

 

 

 

 

9

Zupa samo zdrowie, a w niej: kalafior,

fasolka szparagowa, marchewka, ziemniaki, koperek /250/

Gulasz wieprzowy /150/

Sałatka z kapusty pekińskiej, z marchewką, jabłkiem/60/, kompot owocowy /200/

 

1,9

Zupa szpinakowa z ziemniakami

/250/ 

Racuchy z owocami , lekko upudrowane cukrem  /250/, 

śliwka

kompot owocowy  /200/

 

 

 

 

 

 

1,3,7,9

 

 

Podwieczorek

 

 

Banan

 

 

Na deser zjemy to co wpadło do fartuszka ……..

czyli soczystą i słodką gruszkę

 

Galaretka z owocami, paluch kukurydziany

 

 

 

 Soczysty arbuz, wafle ryżowe

 

 

 

kisiel, jabłko

 

 

 

 

 

 

 

Placówka  zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach: 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

 

26 sierpnia 2016

ZOBACZ TAKŻE:

07 listopada 2019
Zapraszamy wszystkich Rodziców na Jesienny Koncert Życzeń  19 listopada (wtorek) wystąpią:  - godz. 15.00  Żuczki  - godz. 15.30 Słoneczka - godz. 16.00 Gwiazdki 20 listopada (środa ) wystąpią: - godz.

GALERIA:

PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 18

W GLIWICACH

 

DLA

RODZICA

(32) 270-37-84

przedszkole@przedszkole.gliwice.pl

Instagram

 

 

 

PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 18

ul. Brzozowa 50

41-100 Gliwice

 

(32) 270-37-84

przedszkole@przedszkole.gliwice.pl

 

nr konta do wpłat

37 1050 1230 1000 0023 5310 1468 ING Bank Slaski 

 

 

 

PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 18

W GLIWICACH